Com es distribueixen les contribucions?

Les contribucions dels subscriptors es distribueixen entre els creadors a qui han donat claps. Com més claps hagi donat un subscriptor a un creador, més gran serà la part proporcional que anirà destinada a aquell creador.

Posem per exemple que hi ha tres creadors a la plataforma:

 • Albert
 • Berta
 • Carla

I un subscriptor que ha donat 5 claps en total, 1 a un vídeo de l’Albert i 4 a vídeos de la Berta. Al final de mes, la seva aportació es dividirà de la següent manera:

 • Albert: 20% de l’aportació, perquè té 1 clap sobre 5.
 • Berta: 80% de l’aportació, perquè té 4 claps sobre 5.
 • Carla: 0% de l’aportació, perquè no té cap clap.

Aquest càlcul es repeteix per cada subscriptor de la plataforma i així es distribueixen les aportacions.

És important tenir en compte que això significa que depenent del nombre de claps total que el subscriptor hagi donat aquell mes, l’aportació que donarà a cada creador també serà diferent. És a dir, un clap d’un subscriptor que només n’ha donat cinc, representa més diners que un clap d’un usuari que n’ha donat dotzenes.

En tot moment, tant subscriptors com creadors poden veure les contribucions que donen/reben des del seu tauler de control.

Comissió de ClapClap

De la contribució de tots els subscriptors, ClapClap s’emporta una comissió per al manteniment i millora de la plataforma. Aquesta comissió és la següent:

 • Subscripció mensual (7,99€): 1,49€, l’equivalent al 18,64%.
 • Subscripció anual (4,99€ al mes): 0,99€, l’equivalent al 19,84%.
 • Subscripcions de mesos no complets: el 20%.

A causa de l’arrodoniment de les aportacions als creadors, pot ser que les xifres mencionades no siguin exactes.

Per què ClapClap necessita cobrar comissions?

Els diners que ingressa ClapClap es destinen a diverses finalitats:

 • Manteniment de la plataforma: ClapClap, com qualsevol plataforma en línia, té unes despeses de manteniment que inclouen el servidor, el domini, llicències de programari, etc.
 • Comissions de pagament: utilitzem Stripe per recollir els pagaments. Stripe cobra una comissió 1,4% + 0,25€ per cada transacció. Aquesta comissió l’assumeix totalment ClapClap perquè sigui transparent per als subscriptors i els creadors.
 • Comissions de transferència: cada vegada que fem un ingrés a un creador, això té un cost per a l’associació a causa de les comissions bancàries. Igual que les comissions de pagament les assumeix totalment ClapClap, fem el mateix amb les comissions bancàries. Així el creador cobra íntegrament tot el que ha guanyat.
 • Millora i sostenibilitat de la plataforma: els diners que queden després de tot el que hem mencionat, van íntegrament a la millora i la sostenibilitat de la plataforma. Això significa afegir noves funcionalitats a la plataforma i millorar els processos interns de l’associació.

ClapClap és una associació sense ànim de lucre i cap dels seus integrants cobra ni rep cap prestació econòmica.

Impostos

Les subscripcions a ClapClap, com qualsevol altre producte, estan subjectes a l’IVA. Per millorar l’experiència d’usuari, això és totalment transparent per al subscriptor. No obstant, quan el creador rep les contribucions, se li ha de sostreure un 21% d’IVA.

Preguntes freqüents per a subscriptors

M'acabo de subscriure i la part de la meva contribució que va als creadors és menor del que m'esperava
ClapClap distribueix les contribucions segons els mesos naturals. És a dir, que si et subscrius el dia 15, aquell mes només tindràs la meitat de la contribució per donar als teus creadors preferits. El proper mes, la teva contribució estarà completa. Nota: quan calculem la part proporcional de la teva contribució en mesos no complets, fem el càlcul assumint que tots els mesos tenen 31 dies, això ens permet que la teva contribució es mostri completa encara que dos mesos consecutius no tinguin el mateix nombre de dies.
La part de la meva contribució que va a ClapClap és major que el que descriviu en aquesta pàgina
A l'hora d'arrodonir la part de la contribució que va a cada creador, pot ser que es produeixin desajustos de 0,01€ per cada creador a qui hagis donat claps. Una altra possibilitat és que no hagis donat cap clap aquell mes, en aquest cas, la totalitat de la subscripció va a ClapClap.

Preguntes freqüents per a creadors

Les contribucions del mes en curs canvien constantment
Això és normal! Volem ser transparents i en qualsevol moment pots consultar quant guanyaràs aquell mes. Això sí, fins que un mes no ha acabat, els subscriptors poden seguir donant claps als teus vídeos o als d'altres creadors, i això canvia la part de la contribució que tu rebràs.
Les contribucions de mesos anteriors també han canviat
Això és més inusual però pot passar en certes circumstàncies si el pagament d'un subscriptor no s'ha pogut completar amb èxit i, per tant, ClapClap no ha pogut ingressar l'aportació. Una altra possibilitat és que hagis esborrat un vídeo que havia rebut claps. Si tot i això, creus que es tracta d'un error, contacta amb nosaltres i ens ho mirarem.