Bacallà a la llauna amb fesols de Santa Pau
- 11:34
Bacallà a la llauna amb fesols de Santa Pau
Ingredients,
- Llom de bacallà
- farina, sal i pebre
- 4 grans d’all i julivert
- pebre vermell i oli
-1 got de vi blanc
250 grs de Mongeta de Santa Pau seca
All i oli
Cuinem,
Si no teniu el bacallà dessalat, primer l’heu de dessalar.
S’ha de posar en en remull en aigua a la nevera, i canviar l’aigua cada dos dies, tres vegades. Trigarem sis dies.
Si no tenim els fesols cuits, els posarem en aigua mineral la nit abans, i l’endemà els bullirem a una fulla de llorer i sal. Tindrem el foc baix i el temps dependrà del foc, si són fesols nous o vells.
Veure youtube de: La Cuina no és Màgia, on us ho explicaran amb tot detall:
http://www.youtube.com/watch?v=XFzCr0XD0mE
Ara tractarem el bacallà. En una paella hi posarem un dit d’oli. Eixuguem el bacallà i l’enfarinem, i el fregirem a la paella daurant-lo, però que no es faci del tot, ja què després encara ha d’anar al forn.
El reservem posant-lo en la llauna on anirà al forn. (La llauna és la que s’uitilitza pels cargols o l’arròs a la llauna, i si no la teniu qualsevol plata d’enfornar també us anirà bé).
En una paella hi posem una mica de l’oli de la paella on hem fregit el bacallà, hi posem els alls julivert picats a foc suau. Un minut i hi posem el pebre vermell, una remenada i hi posem el vi blanc. Compte, no s’ens ha de cremar ni l’all ni el pebre vermell. Tot seguit hi posem el vi blanc, ho reduïm durant un parell de minuts a foc fort i ho reservem.
Amanim el bacallà que tenim a la llauna amb aquest oli, i el mateix fem amb els fesols que haurem posat en una plata d’enfornar. I tots dos els posem al forn i els gratinarem 10 minuts a 220º.
Per l’all i oli.
Ingredients extres:
un morter
4 grans d’all
oli
sal
per a fer all i oli, veure: https://www.youtube.com/watch?v=aHog68eI_vw
------------------------------------------------------------------------------------------
Música: Duet Musette
Autor: Kevin Macleod
Biblioteca de Youtube Studio
-------------------------------------------------------------------------------------------