Estels del Baix Empordà
- 09:43
Recuit d’Ullastrell amb salsa de cítrics. (Amb daus de poma i fruits secs)
Ingredients,
4 recuits d’Ullastrell
Per a la Crema de cítrics,
150 ml de suc de llimona i taronja, o més.
75 gr de sucre
1 ou
10 gr de midó
10 gr de mantega
Si voleu fer el recuit vosaltres,
2 o 3 litres de llet fresca de cabra,
2 o 3 llimones,
Per a guarnir el plat,
menta, nous picades, mel i pensaments.
Bé, teniu dues possibilitats,una és posar el recuit tal com surt de l’obrador i
donar-li una forma, i l’altre és fer nosaltres mateixos el recuit casolà, encara que mai serà com el de l’obrador.
En una olla posem la llet a bullir, sigui fresca de cabra, o de vaca, i un cop arrenqui el bull retirem l’olla del foc. Hi afegim el suc de llimona, una per litre de llet, i remenem. Tot seguit deixem reposar entre mig i una hora.
Posem un pot, i un colador a sobre, i cobrim el colador amb un drap fi de cotó,
(si no en teniu cap aprofiteu una samarreta vella què hàgiu de llençar).
Hi aboquem el líquid ja reposat i ens separarà el quall del xerigot o serum.
Tapem amb el drap i desem a la nevera. (Això seria un Recuit).
Per a ésser un recuit de drap, a part del drap, la diferència està en que s’ha de batre el quall, per a que quedi fí, tant en calent com en fred.
Un cop tenim el quall endurit li clavem els estels i tornem a la nevera. Al refredar-se s’encongirà una mica i serà fàcil de treure del motlle.
Elaboració de la crema de Cítrics,
Som a l’endemà, i en un pot escalfem el suc de taronja i llimona, juntament amb el sucre.
En un bol batem l’ou amb el midó i ho afegim al pot dels cítrics.
Ho remenem fins que es vagi lligant com si de crema es tractés.
Quan comenci a espessir s’apaga el foc, hi afegim la mantega i ho emplatem.
Ho deixem a la nevera, fins el moment de servir.
A la crema sobreposem els estels de recuit, amb nous picades, amb mel i pensaments.
Molt Bon Profit!!!!
----------------------------------------------
tema: Wager with Angels
autor: Nathan Moore
Biblioteca de Youtube Studio
----------------------------------------------