Rigatoni amb lluç i gambes
- 10:47
Rigatoni amb lluç i gambes
per a 4 persones,
El rigatoni és una pasta com un macarró però més gran, un clàssic de la cuina italiana.
Ingredients,
Picada de,
4 o 5 tomàquets sec en oli
3 gra d’all picat
2 cs complertes de pinyons
julivert picat
4 o 5 anxoves
Oli
Paella,
1 ceba tendra mitjana en juliana
1 gra d’all picat
2 cs complertes de tàperes
250 gr de tomàquets sherry
25 olives de Kalamaro desossades
Olla,
Bullim el lluç o el bacallà
Bullim la pasta
Cuinem,
1.- Piquem molt petit els 3 grans d’all, les quatre anxoves, els 5 tomàquets secs, el julivert picat i hi posem pebre negre.
2.- Fregim la ceba tendra en juliana prima i un gra d’all picat. Quan están fets hi afegim les tàperes, i els tomàquets Sherry en meitats, i hi posem les olives de kalamata (o de Les Garrigues).
3.- Bullim la pasta en una olla amb força aigua, amb una mica de sal, fins que sigui al dente. Reservem i també mig got d’aigua de l’olla.
4.- Bullim el peix, lluç o bacallà, i un cop atemperat l’esmicolem.
5.- En una paella gran hi posem el fregit de la ceba i la picada de les anxoves.
Tot seguit hi posem el lluç bullit, julivert picat i les gambes pelades i crues.
També hi afegim la pasta al dente i les dues cullerades d’aigua de la pasta.
6.- Servim amb formatge parmesà ratllat, o per ratllar.
--------------------------------------
Tema: Story of a Toy
Autor: Freedom Trail Studio
Biblioteca de Youtube Studio
--------------------------------------