Les cookies són necessàries perquè puguis veure els vídeos directament des de ClapClap.

Es Niu / Comarques al plat / el Baix Empordà

Es Niu es el plat mes barroc de la cuina catalana i sense dubte el mes definitori de la cuina empordanesa. La seva es una recepta de mar i muntanya i es un plat que cuinaven els tapers en les seves xefles. Te nombrosos ingredients, sent els principals els ocells, habitualment colomins o tords, o de vegades, com en la recepta que us proposo, guatlles, que estan rodejats per patates –d’aquí el nom- a mes de bacallà, la seva tripa, sípia, salsitxes, ous durs, i un altre dels ingredients sorprenents i imprescindibles, el peixopalo, que no es mes que un bacallà sec en comptes de salat. Tot cuinat a l’estil mes tradicional de Catalunya: amb sofregit i picada. Es una recepta que precisa de temps i paciència i no adequada per tots els paladars, tan solos per aquells que apreciïn les menges de certa contundència. Un veritable plat de festa i taula ben parada. Ingredients per 4 persones 4 Guatlles – o els ocells que vulgueu- 250 gr peixopalo 250 gr bacallà ja remullat 200 gr Tripa de bacallà , també ja remullada 1 Sípia d’uns 300 gr 4 Salsitxes 4 ous bullits 400 gr patates 4 cebes de Figueres 4 Grills d’all 3 Tomàquets vermells, madurs Mantega de porc , Vi ranci, oli d’oliva, sal i pebre Per la picada 2 Grills d’all 2 Carquinyolis o galetes semblants 25 gr Avellanes torrades Uns brins de safra i unes fulles de julivert

Descobreix el millor contingut en català de les xarxes

A ClapClap, pots trobar el millor contingut en català de YouTube i Twitch actualitzat constantment. A més, si et subscrius, pots donar suport als creadors que més t'agradin, gaudir de contingut exclusiu i obtenir molts altres avantatges.