đ AixĂ funciona la SUBHASTA de peix a la RĂPITA | I parlem del futur de la PESCA!
- 35:53
- 684 visualitzacions
- 66 m'agrada
Avui visitem la llotja de la Rà pita, considerada una de les mÊs importants de Catalunya! Descobrirem per què el peix de la Rà pita tÊ tanta fama i com es du a terme la subhasta.
Parlem amb pescadors i experts que ens expliquen com funciona la subhasta automatitzada, com es feia abans de manera tradicional, com es pesca a la zona i quina ĂŠs la realitat actual del sector pesquer a les Terres de lâEbre.
Sabies que a la RĂ pita es capturen fins a 70.000 kg de llagostĂ a lâany? O que encara fa pocs anys es venia el peix en pessetes? Tâho expliquem tot!
A mÊs, coneixerem les tècniques de pesca tradicionals, els reptes del futur i la problemà tica que viuen els pescadors amb les noves normatives. No t'ho perdis!
Segueix-nos a lâINSTAGRAM per a mĂŠs contingut en catalĂ sobre el nostre territori!
đ¸âĄď¸ @parlemcatala24h
đđź AGRAĂMENTS:
â Confraria de Pescadors Verge del Carme de la RĂ pita
â Joan BalaguĂŠ
â Eusebio Rosales
â JosĂŠ ElĂas (Pepito, Maura)
â Miguel Sancho
â Ruben Elco
â Miguel RodrĂguez
â Algunes imatges s'han pres al Museu de la Mar de lâEbre, de la RĂ pita
đş Altres vĂdeos de la sèrie "Terres de l'Ebre, la Catalunya per descobrir":
đ TORTOSĂ | Dialectes CATALĂ đ https://youtu.be/8ua1xYqQagc
đż Les oliveres MIL¡LENĂRIES i l'elaboraciĂł d'OLI đ https://youtu.be/6ERpjFjbc_M
đŚŠEls FLAMENCS del Delta de l'Ebre đ https://youtu.be/kzVkGExXz1g
đ Festes Quinquennals dâUlldecona đ https://youtu.be/GhJ7lxun5Tc
đ Tota una vida a la mar. Com era ser mariner a la RĂ pita fa 70 anys? đ https://youtu.be/El4zx15VL9k
đ Temes destacats del vĂdeo:
00:00 - IntroducciĂł del vĂdeo
01:37 - ImportĂ ncia de la llotja de la RĂ pita
03:24 - Funcionament de la subhasta a la llotja de la RĂ pita
09:12 - Les tècniques de pesca a la Rà pita
14:06 - Peixos desconeguts però bonĂssims i econòmics
17:16 - Problemes i burocrĂ cia que afecten la pesca
23:49 - Futur incert de la pesca i falta de relleu generacional
34:39 - Reflexions finals sobre el consum de peix local
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya.